Eğitim Bilimleri Bölümü

Deprem Bölgesinde Her İnsanın Depremzedeler İçin Sunabileceği Temel Psikososyal Destekler

Deprem Bölgesinde Her İnsanın Depremzedeler İçin Sunabileceği Temel Psikososyal Destekler

 

* İnsanların evleriyle ilgili, kayıp aile üyeleri ile ilgili ve çeşitli konulardaki endişeleri dinlenebilir.

 

* İnsanların geçici yaşam koşullarını yönetmelerine ve muhtemelen yerleşim yerlerinden uzakta ve farklı ortamlarda bulunan barınma alanlarına alışmalarına/uyum sağlamalarına yardımcı olunabilir.

 

* Mevcut ihtiyaçlar için mevcut kaynaklar (giyim, tıbbi bakım vb.) hakkında bilgi sağlanabilir; bu kaynaklara ulaşımın kolaylaştırılmasında, bağlantıların kurulmasında destek olunabilir. 

 

* Yardım sağlamak için kurulmuş olan sistemlerde gezinirken bireylerin veya ailelerin ihtiyaçları dile getirilebilir, bu ihtiyaçlar savunulabilir.

 

* Bireylerin aile ve arkadaşlarıyla bağlantı kurması sağlanarak dayanıklılık becerilerinin güçlendirmesine destek olunabilir. 

 

* Değişimin, devam eden bir deneyim olacağının kabul edilmesine; umutlu bir bakış açısının sürdürülmesine ve insanların kendi kişisel iyileşme planlarını geliştirmelerine yardımcı olunabilir.

 

* Ebeveynlerin çocuklarının felaketten nasıl kurtulacağına dair endişeleri dinlenebilir ve ilerideki olası zorluklar (örneğin yeni yaşam düzenlemeleri, yeni okullar vb.) konusunda umut aşılanabilir.

 

 

Menüyü Kapat